Galmstrup
1.jpg

Tampere Art Museum

Tampere Art Museum and Pyynikintori Square  Tampere, Finland 2017 ART MUSEUM - COMPETITION  The Tampere Art Museum extension explores reinterpretation of a city’s vernacular and natural significance. The city of Tampere is marked by the traces of its moraine ridge landscape shaped by the prehistoric glaciers in sharp contrast to the later build urban grid structure with traversing activity corridors.  The new museum extension plays on this contrast between the organic and cubic. A free flowing landscape connects the neighbouring envelopes, sweeping into the museum lobby and continues by connecting the old and new galleries. The visitor loop enclosed by a cluster of rectangular galleries mimicking the existing museum volume. The temporary galleries, regional art and media spaces are located on the first floor, varying in size, height and light conditions to provide different possibilities of exhibiting. The ground floor consists of front of house spaces and provide access to an existing underground link that connects the existing museum with the new around a shared courtyard space for outdoor activities.  Collaborators: MASU Planning

Tampere Art Museum and Pyynikintori Square
Tampere, Finland 2017
ART MUSEUM - COMPETITION

The Tampere Art Museum extension explores reinterpretation of a city’s vernacular and natural significance. The city of Tampere is marked by the traces of its moraine ridge landscape shaped by the prehistoric glaciers in sharp contrast to the later build urban grid structure with traversing activity corridors.

The new museum extension plays on this contrast between the organic and cubic. A free flowing landscape connects the neighbouring envelopes, sweeping into the museum lobby and continues by connecting the old and new galleries. The visitor loop enclosed by a cluster of rectangular galleries mimicking the existing museum volume. The temporary galleries, regional art and media spaces are located on the first floor, varying in size, height and light conditions to provide different possibilities of exhibiting. The ground floor consists of front of house spaces and provide access to an existing underground link that connects the existing museum with the new around a shared courtyard space for outdoor activities.

Collaborators: MASU Planning

Galmstrup_small_lhs.png
 
G_TA01.jpg
SKETCH - PLACEHOLDER.jpg
6 - resized.jpg
5 - resized.jpg
4 - resized.jpg
3 - resized.jpg