Galmstrup

Royal Watercolour Society

Royal Watercolour Society Gallery  London, UK  GALLERY AND ARCHIVE - PROPOSAL  The Royal Watercolour Society gallery explores the illusion of daylight within a Grade II listed building at Pall Mall. Our fit-out proposal for a new gallery and archive space bringing the whole of the Royal Watercolor Society’s collection into one place together with a multi-purpose space for activities and gatherings.  The space spans over two floors in a Grade II listed building on Pall Mall opposite the National Gallery in central London. Limited ceiling heights and daylight conditions together with the preservation restrictions asked for a simple proposal where light enhances the space's significance while providing optimal conditions for the artwork. The illusion of daylight was used throughout the scheme as a driving element to make the spaces feel more generous. The two long vaulted spaces in the basement are proposed with recessed lighting tracks while a suspended backlit ceiling on ground floor create the illusion of a natural skylight.

Royal Watercolour Society Gallery
London, UK
GALLERY AND ARCHIVE - PROPOSAL

The Royal Watercolour Society gallery explores the illusion of daylight within a Grade II listed building at Pall Mall. Our fit-out proposal for a new gallery and archive space bringing the whole of the Royal Watercolor Society’s collection into one place together with a multi-purpose space for activities and gatherings.

The space spans over two floors in a Grade II listed building on Pall Mall opposite the National Gallery in central London. Limited ceiling heights and daylight conditions together with the preservation restrictions asked for a simple proposal where light enhances the space's significance while providing optimal conditions for the artwork. The illusion of daylight was used throughout the scheme as a driving element to make the spaces feel more generous. The two long vaulted spaces in the basement are proposed with recessed lighting tracks while a suspended backlit ceiling on ground floor create the illusion of a natural skylight.

Galmstrup_small_lhs.png
 
RWS_02.jpg
SitePhotos2.jpg
PLANS.jpg
SECTIONS.jpg